ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

Fék és alkatrészei

Fék és alkatrészei

Az elektromos kerékpárhoz passzoló fék és alkatrészei jelennek meg ebben a termékkategóriában. Fontos rájuk külön figyelmet szentelni, mert a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenek. 

Az természetes, hogy a használatból eredendően folyamatosan kopnak ezek a tartozékok. De nem mindegy, hogy milyen mértékű az elhasználódás. Úgy látja, csereérett egy kellék? Fékbowdentől a dobig mindent összegyűjtöttünk egy helyen, amire az e-bike-ozás során szüksége lehet. Böngésszen webáruházunk kínálatában, és gyorsan megtalálja, amit keres!


17termék 117
17termék 117

Az alkatreszekrobogohoz.hu oldalán elektromos kerékpár alkatrészek között böngészne? Az akkumulátoroktól a gázkarokig és a világítási kellékekig minden rendelkezésére áll. Többek között itt lesz a fék és alkatrészei alkategória is. De nemcsak e-bike tartozékokat kínálunk, hanem számtalan egyéb terméket 49ccm-től 250ccm-es hengerűrtartalmú robogókhoz és különféle elektromos járműhöz. Nézzen körül nálunk. vagy kérje kollégáink segítségét!

 

Fék és alkatrészei

16 féle tartozék jelenik meg ABC sorrendben, fotókkal a fék és alkatrészei között. V-fék, fékbowden, első és hátsó dob, fékkar és -pofa, valamint kerékagy - ha ezeket a kellékeket keresi, nálunk megtalálja. Ár-érték arányban igyekeztük a legjobbakat összegyűjteni. 

A képekre klikkelve tudja a kosarába tenni a kiválasztott terméket. Ha Ön visszatérő vásárló már, vagy az szeretne lenni, érdemes saját profilt létrehozni. Itt ellenőrizni tudja a rendelés állapotát.

 

Mi, miért fontos?

Nemcsak azért kell fékeznünk, hogy megálljunk, hanem a sebességünk szabályozása miatt is. Első és hátsó fékekkel is végezhetjük ezt a műveletet e-bike-on. A kezdők inkább az utóbbit preferálják. Pedig a fékhatása sokkal nagyobb a kerékpár elején található fékkarnak. 

Vannak, akik a kettőt együttesen használják. Kezdőként ez is megoldás, de akár veszélyes is lehet, mert egyensúlyvesztést okozhat. Magyarországi járműveknél a hosszabb kábel a jobb oldali karral a hátsó féket szabályozza, a rövidebb a bal fékkarral az elsőt. Erre mindig figyeljen az optimális működtetés érdekében!

 

Amire még figyelni érdemes

Akár kezdő e-bike-os, akár tapasztalt bringás, van néhány fékezési alapelv, amit be kell tartania. A fék és alkatrészei mind fontos biztonsági elemek a kerékpározásánál. Ügyeljen a megfelelő használatra!

  • Őszi-téli időszakban különösen figyelni kell arra, hogy a fékek nedves úton könnyen megcsúsznak. Tartsa szem előtt, hogy a fékút minimum 4 méter száraz felületen, nedvesen pedig alsó hangon 15 méter. Válasszon alacsonyabb sebességet!
  • Ellenőrizze a fékkarokat, a csavarokat, rögzítéseket! 
  • A fékbowdent havonta olajozza meg, és szükség esetén cserélje a pofákkal együtt!
  • V-fék esetében a felni is a fékrendszer része. Ilyenkor különösen figyelni kell a beállításra: a fékpofák 1-1,5 mm-re legyenek annak oldalfalától.
  • Bár a pedálos e-bike-ok gyárilag már be vannak állítva, de a bowdenszálak megnyúlhatnak akár egy használat után is. Ezeket mindig ellenőrizni kell!

Nagyon népszerű és trendi az elektromos kerékpározás, de sokszor nem fordítunk kellő figyelmet a karbantartásra. Számtalan kopó alkatrész van egy e-bike-on, amiket idővel cserélni kell. Saját magunk is végezhetjük a szervizelést, de szakember segítségét is kérhetjük. Lényeg, hogy ügyeljünk a tartozékokra a biztonságos, balesetmentes közlekedés érdekében. 

Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal, állunk rendelkezésére!