ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Henger alkatrészek a motor hatékony működéséhez

Henger alkatrészek a motor hatékony működéséhez

Robogója van vagy vásárolni szeretne egyet, esetleg feltuningolná a régit henger alkatrészek cseréjével? Ha igen a válasza bármelyik kérdésre, jó tudni, milyen a jármű üzemelése, mely kellékekre figyeljen, ha teljesítménynövekedést szeretne elérni. A megoldás a motorban keresendő: hosszú élettartama számtalan egyéb kellék összehangolt működésével érhető el.

A motorblokk részei például a hengerek, amik ha elromlanak, komoly gondokat okozhatnak. Rendszeres szervizeléssel és karbantartással megelőzhető a probléma. Ha azonban már jelen van a hiba, akkor az alkatrészek pótlásáról körültekintően kell gondoskodni.

Nézzen körül a piacon, szemlézze a különböző gyártmányokat, az Ön robogójának megfelelő típusokat, és válassza ki ár-érték arányban a legjobbat!

Webáruházunk motorblokk és alkatrészei kategóriájában több száz hengerszettet talál. Ezek motor köbcentihez, 2 és 4 ütemhez, valamint márkához igazodva jelennek meg.

Henger alkatrészek – néhány alapinformáció

A motorblokkhoz tartoznak a henger alkatrészek. Nélkülük nem tud jól és hatékonyan működni a motor. Autókban éppúgy megtalálhatóak, mint robogókban.

Olyan csőre hasonlító szerkezetről van szó, aminek üreg van a belsejében, és benne dugattyú mozog. Számtalan típus, gyártmány létezik, árban is a legkülönbözőbbek. Yamaha, Aprilia, Derbi, Honda – néhány főbb márka, amelyekhez kínálunk különböző hengerszetteket, -fejeket, -tőcsavarokat és anyákat is.

 

Hol mit keressen?

A webshopunk bal sávjában az akciók és újdonságok alatt 7 fő termékkategóriát talál. Alatta helyezkednek el csoportosítva a különböző kellékek, köztük a motorblokk és alkatrészei, közel 2500 termékkel.

Ezek egyik alkategóriája a hengereké, ami 220 típust kínál. Rákattintva, három további alegység jelenik meg különféle alkatrészekkel. 50-70 cm3 hengerűrtartalmú, 2 ütemű robogókhoz, illetve 70 cm3 feletti, 4 ütemű járművekhez és quadokhoz is vannak nálunk eszközök.

Ma már a legtöbb gyártó szettben árulja a hengereket, erre nézzünk is egy példát! A 4 ütemű járművekhez kínált termékek között található például kínai négyütemű robogóhoz henger alkatrész: csak kattintson a termék fotójára! Azonnal betöltődik számos műszaki paraméter az összmagasságtól a csapszeg átmérőjén át a hengertőcsavar méretéig.

Ha passzol az Ön motorjához, akkor csak az online kosárba kell tenni, és megrendelni a hengerszettet!

 

Ha tuningolná a motort

Amikor fokozni szeretné a motor teljesítményét, azt leginkább hengercserével, -űrtartalom növeléssel érheti el. Bármilyet is vásárolna, előtte ellenőrizze, hogy az Ön robogójába beépíthető-e. Mire figyeljen főként? Arra, hogy megfelelő, terhelésre alkalmas állapotban legyen a hajtókar, a főtengely, illetve annak csapágyai.

Léteznek öntöttvas ötvözetek és alumíniumhenger verziók is. Az utóbbiakkal nagyobb kapacitást érhet el, és tartósabbak is, ugyanakkor drágábbak. De ügyelni kell arra, hogy rendszeresen szervizelve legyenek – csak így érhető el hosszabb élettartam.

Kellő figyelem nélkül akár a hengerpalást védőrétege is sérülhet, aminek javítása már egyáltalán nem pénztárcabarát. Érdemes szakembert hívni a hangoláshoz, nehogy hiba csússzon a gépezetbe!

Ha a tuning mellett döntött, számolnia kell azzal, hogy nem csak egy alkatrész cseréjéről lesz szó. Ez a folyamat az eredeti kompakt rendszer szétbontását jelenti, majd a teljes felépítését a nulláról. Kulcsszerepet játszanak benne a henger alkatrészek, ezért ha ár-érték arányban a legjobbat szeretné, nézzen körül nálunk!

Akár finomhangolás, akár csere az oka a keresésnek, kollégáink készséggel segítenek Önnek!