ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Kézvédők - hogy elkerüljük a sérüléseket!

Kézvédők - hogy elkerüljük a sérüléseket!

Főként Enduro motorok kiegészítői a kézvédők. Ezek a szerkezetek körülveszik a kézfejet és az ujjakat, így akadályozva meg a komolyabb sérüléseket. Bár sokan keverik, de nem tévesztendők össze a kesztyűkkel és a kézmelegítőkkel. Igaz, óvnak az esőtől, hótól, de a fő funkciójuk nem a kényelem és a melegítés, hanem a védelem. 

Az enduro egy olyan motorsport, amit kifejezetten “off-road”, azaz terepen művelnek. A legkülönfélébb akadályokat kell leküzdeni benne ahhoz, hogy célba érjünk. Nyílt pályán folyik a küzdelem, de meghatározott útvonalat kell követni, és a győzelemben az időfaktor fontos szerepet játszik. Főként a tanulási időszakban sokat eshetünk. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen védőfelszerelésben, -kiegészítőkkel ülünk járműre verseny vagy próba előtt. 

Részletesebben az enduro motorozásról

Bár maga az “enduro” szó francia eredetű, az angol “endurance” jelentése, a kitartás kapcsolható össze leginkább ezzel a motorozási formával. Vagyis a sofőrnek és a járműnek egyaránt nagyot kell teljesíteni ahhoz, hogy győztesként kerüljenek ki egy futamból. Meredek emelkedők, lejtők, patakok, farönkök állhatják a motoros útját. 

A városi közlekedésnél már hátráltató tényező lehet az, ami itt a kihívás. Például egy nagyon sáros terep az endurozáshoz a legjobb. Azonban nagyobb a sérülésveszély is, ezért különösen óvni kell az egész testünket. Nálunk, az alkatrészekrobogohoz.hu webáruházban a ruházat és védőfelszerelések kategóriájában található termékek segítenek a megfelelő védelem elérésében. Ezek között csizma-, térd- és könyökvédők éppúgy megtalálhatók, mint ún. protektor ingek. Emellett szemüvegek, kesztyűk és kézvédők is elérhetők itt. 

 

A kézvédők szerepe

Kiváló védőszerepet töltenek be a kézvédők, amelyek burokként veszik körül a kézfejet, és a kormányrúdra vannak rögzítve. Sokan nem is szeretik használni emiatt a zártság miatt, pedig a biztonság kulcselemei. Nem beszélve arról, hogy a fék- és kuplungkart is védik a sérülésektől. 

Bár elsősorban nem a hideg ellen vannak tervezve, de aerodinamikai tulajdonságaik miatt bizonyos időjárási tényezőkkel (pl. eső, hó, szél) szemben is jól funkcionálnak. Ha pedig a kormánymarkolat fűthető, vagy védőzsákot is felhelyezünk, akkor a téli kellemetlenségektől is magóvhatjuk a karjainkat. 

 

Fekete, irány- és helyzetjelzős kézvédő

Az egyik legpraktikusabb és legkomplexebb termék az irány- és helyzetjelzővel felszerelt kézvédő. Ez egyfajta 3 in 1 típus. Vagyis egyrészt véd, másrészt mutatja, ha le akarunk térni egy adott irányból, de azt is jelzi, hogy úton vagyunk.

Fekete színe miatt egyszerű, letisztult a megjelenése, kialakítása és formája pedig nagyon trendi. Így jól passzol szinte bármely robogóhoz. Ha egy többfunkciós eszközre vágyik, a legjobb választás!

 

Milyen típusok léteznek még?

Vannak alumíniummal erősített verziók és műanyag kézvédők, illetve létezik a kettő kombinációja is. Különféle méretben és specifikumokkal is elérhetőek, a kormánymarkolat átmérőjétől és a márkától is függ, hogy melyik lehet megfelelő. Ezek alapján illeszthetőek az egyes kormányrudakhoz. 

Ezeket az alkatreszekrobogohoz.hu webáruházunk bal oldalán, a 7 fő termékkategória alatt fogja megtalálni a ruházat és védőfelszerelések között. Az alkategóriában 16 kézvédő fog megjelenni trendi színekben: a fehértől a narancson át a zöldig. Vagyis nemcsak kormánytípussal, hanem a motor dizájnjával is tudnak harmonizálni. Kínálatunkban felfogató szettek is megjelennek, így a komplett alkatrészt meg tudja rendelni.

Nézzen körül webáruházunkban! Ha esetleg elakadna vagy elbizonytalanodna, keresse bátran kollégáinkat, segítünk.