ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Mikor lehet jó választás a nyitott bukósisak?

Mikor lehet jó választás a nyitott bukósisak?

Függetlenül attól, hogy robogót vagy más, nagyobb teljesítményű motort vezetünk, a megfelelő védőfelszerelésről mindig gondoskodni kell. Az egyik legfontosabb, hogy a fejünket maximális védelemmel lássuk el. Ehhez többféle kialakítás közül lehet választani, amelyek között elérhető a nyitott bukósisak is.

Nagyobb szabadság a nyitott bukósisak segítségével

A robogóhoz bukósisak is kell, ami a biztonságos motorozás egyik, ha nem a legfontosabb alapfeltétele. Ezzel valószínűleg nem árultunk el túl nagy újdonságot, de ha valaki már vásárolt ilyen kiegészítőt, akkor tudhatja, hogy elég nagy kínálatból lehet válogatni. Általában nem is a megfelelő szín kiválasztása jelenti a legnagyobb kihívást, hanem a különböző kialakítások közötti különbségek felismerése. Ugyanis mindegyik bukósisak típus más és más körülmények mellett teljesít igazán jól.

Két fő kategóriára szokás osztani ezt a védőfelszerelést: nyitott és zárt kialakítás. Mindig az adott helyzettől, motorozási körülménytől függ, hogy melyik lesz a jobb választás. A nyitott bukósisak is ugyanolyan védelmet nyújt a fejnek, mint a zárt változat. Extrémebb körülmények között inkább utóbbi az előnyösebb, mivel nagy sebesség mellett a felverődő kavicsok nem lesznek veszélyesek az arcra, a szemre. Áramvonalasabb a kialakításuk, így aerodinamikai szempontból is sokkal jobban teljesítenek.

A nyitott bukósisakoktól sem kell félni, mivel maximálisan megvéd minket a sérülésektől. A felhelyezésük sokkal egyszerűbb, egy gyors csatolással máris kényelmesre állíthatjuk. ABS héjszerkezettel rendelkezik a legtöbb, és a feltolható plexi teljesen karcálló általában. Vannak olyan bukósisakok, amelyekből még a bélést is ki lehet venni. Ennek köszönhetően a tisztítás, a karbantartás és az esetleges javítás is egyszerűbben elvégezhető. 

A nyitott bukósisak általában városi körülmények közé a legjobb választás, mivel ott különösen fontos, hogy minél nagyobb területet lássunk be. Például egy forgalmas kereszteződésben elengedhetetlen, hogy lássuk minden irányból az érkezőket, a hirtelen helyzetekre pedig azonnal tudjunk reagálni.

Igazi különlegességek is elérhetőek

Ha megnézzük a nyitott bukósisak kínálatot, akkor láthatjuk, hogy klasszikus kialakításokból sincs hiány. Ilyen például az AWINA GERMAN, ami matt fekete és króm színben is elérhető.

Természetesen a vásárlás során mindenképpen a minőségi gyártók termékei közül válogassunk. Itt a spórolás egyáltalán nem lehet szempont, mivel egy baleset, esés, borulás során a bukósisak az, ami teljes mértékben felel a fejünk védelméért. Egy olcsóbb változat kisebb védelmet nyújt, hamarabb sérül, nem nyeli el úgy az energiát, mint a prémium kategória. Szerencsére ma már többféle minőségi termék közül lehet válogatni, így garantáltan meg fogjuk találni azt, amire szükségünk van, és minden igényünknek megfelel majd a gyakorlatban.

 

A zárt bukósisak is ideális alternatíva lehet

Városi közlekedésre a nyitott bukósisak a legjobb választás, de azon kívül, nagy sebességre vagy extrém körülmények közé már a zárt kialakítás a célszerűbb, mivel az minden irányból védelmet nyújt a fejnek. Crossmotorozás során például a folyamatosan felverődő kavicsokra, gallyakra is fel kell készülni, ami egy nyitott sisak esetén már könnyebben utat találna az arcunkhoz, a porról, homokról nem is beszélve. 

Ha kérdése van, keressen minket bizalommal, és segítünk kiválasztani az ideális bukósisakot.