ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Miért jó választás a H4 LED izzó robogóba?

Miért jó választás a H4 LED izzó robogóba?

A világítás az egyik legfontosabb része minden járműnek. Ahhoz, hogy megfelelő látási viszonyok mellett guruljunk ki mindig az utakra, fokozottan oda kell figyelni arra, hogy mégis mi lapul a lámpabúra alatt. Manapság az egyik legjobb választásnak a H4 LED izzó bizonyul, amivel még a legrosszabb körülmények között is mindent látni fogunk.



H4 LED izzó: kifejezetten kétkerekű járművekhez kialakítva

Ma már egyszerűen rendelhetünk egy saját H4 LED izzót. A világításra sokan nem fordítanak kellő figyelmet a hétköznapokban, pedig a legfontosabb berendezések közé tartozik minden jármű esetében. Éjszakánként, borús időben, ködben, nem megfelelő látási viszonyok között elengedhetetlen, hogy a lámpa megfelelően működjön. A fényerőre kell kiemelten odafigyelni, ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy mégis mekkora területet, és hogyan látunk be vezetés közben.

A hagyományos izzók megbízhatósága is eléggé megkérdőjelezhető. Sokkal hamarabb adják meg magukat, tompul a fényük, mint azok, amelyek LED technológiával készültek. 

A H4 LED izzó típus pedig kimondottan motorok, robogók világításához lett kialakítva. Ahogy a technológia fejlődött, úgy vált elérhetővé az, hogy már a főfényeket is ki tudjuk váltani ilyen lámpatestekkel. A tompított és a távolsági fényt is lecserélhetjük LED izzóra, amelyek sokkal nagyobb teljesítményt képesek nyújtani, mint a H4 változatok. Ezek a lámpatestek hideg fehér fénnyel világítanak, a kialakításának köszönhetően pedig kiváló a vetítési képe.

A beszerelése is egyszerűen megoldható, mivel a mérete csak minimálisan tér el a gyári H4 izzókhoz képest, a legtöbb lámpatestbe minden gond nélkül be fogjuk tudni rakni. A fényereje 3000 lumen, ami tökéletesen elég ahhoz, hogy éjszaka megfelelő látási viszonyok között tudjunk vezetni. 

A fény színhőmérséklete 6000 Kelvin, hideg, fehér-jég fehér. A legfontosabb előny a H4 LED izzó esetében a robogók tulajdonosainak, hogy a mérete megegyezik a hagyományos halogén izzóval, a lámpatestbe való elhelyezése nem okoz majd problémát. Ez azért is fontos, mert komolyabb átalakítás nélkül lehet javítani a világítás teljesítményét.

 

Használjunk modern alkatrészeket a karbantartások során!

A robogó alkatrészek felhozatalában többféle kialakítás közül lehet válogatni. Érdemes mindig mérlegelni az elérhető lehetőségeket, és azt választani, ami minőségben előrelépést jelent. 

Ne a legolcsóbb megoldást keressük, hanem azt, amelyik hosszú távon a legjobb szolgálatot fogja tenni. A világítás esetében ez azt jelenti, hogy a halogén lámpatesteket érdemes leváltani egy H4 LED izzó változatra. 

A gyújtópontja is megegyezik a hagyományossal, így a legtöbb motorral, robogóval kompatibilis, kompakt kialakítást fogunk kapni. Ez az alkatrész fémházas, ami garantálja, hogy hosszú távon, megbízhatóan tudjon működni. 

 

Hagyományos vs. LED izzó

A hagyományos égőket, ahogy otthonunkban is, úgy a járműveken is érdemes minél hamarabb LED változatra cserélni. Ez azért előnyös, mivel nem egy fémszál izzásával érik el a fény kibocsátását, ennek köszönhetően nagyobb fényt tud elérni kevesebb energia felhasználásával, valamint a folyamat hőtermeléssel sem jár. A hagyományos izzók 1000 üzemórát bírnak általában, ezzel szemben a LED-es alkatrészek akár 30-100 ezret is, ami hatalmas különbség. Webáruházunk kínálatában minden szükséges eszköz és kiegészítő megtalálható, ha valamit cserélni kell a robogón, motoron.