ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Az SKF csapágy pótlása egyszerűen megoldható

Az SKF csapágy pótlása egyszerűen megoldható

A különböző csapágyakat már évszázadok óta használják az egyes szerkezetek mozgatásához. A gépek, járművek, ipari berendezések elterjedésével, fejlődésével még nagyobb hangsúly került ezekre az apró elemekre. A robogókból sem maradhat ki az SKF csapágy, amely az egyik legnagyobb minőséget képviseli a piacon.

A megfelelő SKF csapágy beszerzése

Természetesen több méretben is elérhető. Ott van például a 17x57x14 SKF csapágy is, amit robogókhoz kell használni. Fontos, hogy minden egyes vásárlás előtt tájékozódjunk, hogy pontosan mire van szükség az adott berendezéshez, alkatrészhez. Itt minden milliméter számít, ha rosszat választunk, akkor vagy nem fogjuk tudni beszerelni, vagy ha mégis sikerül valahogy beleerőszakolni a járműbe, az súlyos problémákhoz, komolyabb károkhoz, meghibásodáshoz is vezethet.

A csapágy alapvetően egy olyan gépelem, amelyet tengelyek és más forgó alkatrészek alátámasztásául szokás használni. Ezzel a forgó mozgás sokkal kisebb ellenállás mellett, pontosabb vezetéssel biztosítható. Tengelycsapnak nevezzük azt a részt, ami a csapágyba illeszkedik, de a csapágyház is ugyanúgy a rendszer részét képezi. Ennek az elemnek sok esetben nagy erőket kell felvenniük, ami akár a forgó alkatrész súlyából is származhat. 

Ezért is fordulhat elő az, hogy idővel a csapágy elhasználódik, elkezd akadozni, már nem végzi el úgy a feladatát, ahogy eddig. Ez a gépezet, jármű teljesítményének csökkenéséhez fog vezetni, menet közben olykor furcsaságokat érezhetünk, a robogó nem úgy fog reagálni, ahogy azt eddig tette.

Ilyenkor nincs más teendő, mint alaposan leellenőrizni, hogy mégis mi állhat a probléma hátterében. A karbantartás során gyakran megfeledkeznek a csapágyakról, pedig sokszor ez a kisebb elem hibás. A legjobb választás ebben az esetben, ha egy új alkatrészt szerelünk be, a jelenlegit lecseréljük. Ma már az SKF csapágy többféle méretben elérhető, így garantáltan meg fogjuk találni a megfelelőt a robogóhoz. A járművek esetében a futóműcsapágyainak igénybevétele egy nagyon összetett kérdés, mivel hatással van rá a robogó súlya, a ajtásból, gyorsításból és fékezésből származó tömegerők, valamint a kanyarodás is.

 

Jobb minél hamarabb kicserélni a hibás elemet

A robogó alkatrészek beszerzése ma már egyszerűen megoldható. Az SKF csapágy mellett hatékonyan lehet pótolni a bowdeneket, spirálokat, fékcsöveket, dobozokat, csomagtartókat, gyertyákat, pipákat, felniket, a fékrendszer elemeit, a berugó alkatrészeket, idomokat, üléseket, de még az izzókat, indexeket, karburátort is. A jelenlegi kipufogórendszert is teljes egészében lecserélhetjük, akár egy tuning változatot is beszerelhetünk, hogy ezzel növeljük a robogó teljesítményét.

A legkisebb elemektől kezdve a legnagyobbakig minden elérhető. Ha úgy érezzük, hogy valami nem megfelelően működik a motorozás során, de elsőre nem egyértelmű a hiba forrása, akkor érdemes minden alkatrészt tüzetesen átnézni. Sok esetben az SKF csapágy kicserélése jelenti a megoldást. Egy ilyen kicsi elem is nagymértékben meghatározza a jármű teljesítményét, a komfortot, a vezetés élményét.

 

Különféle csapágyak közül lehet válogatni

Az egyes robogók felépítése is eltérhet, ezért is érdemes vásárlás előtt alaposan tájékozódni, hogy pontosan mire is van szükség. Lehet a jelenlegi, hibás alkatrész alapján is keresni, de az sem rossz megoldás, ha konzultálunk egy szakemberrel. A webáruházunk kínálatában minden megtalálható, amire csak szükség lehet.