ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Miért fontos a motoros maszk viselése?

Miért fontos a motoros maszk viselése?

A motorozáshoz számos kiegészítőre van szükség ahhoz, hogy biztonságosan tudjuk szelni a kilométereket. Oda kell figyelni a jármű állapotára, az alkatrészeket időben cserélni kell, de a védőfelszerelés sem maradhat el. Kényelmes, praktikus ruházati kiegészítők is kellenek, mint amilyen a motoros maszk is.

Mire jó a motoros maszk?

A ruházat, védőfelszerelések kategóriában több eszközzel is lehet találkozni. Van olyan, ami soha sem maradhat otthon, ilyen például a bukósisak, de a megfelelő ruházat sem árt, hogy baleset, borulás esetén a testünk többi része is megfelelő védelmet kapjon. A motoros kesztyű egyszerre lát el kényelmi és biztonsági funkciót. 

Védi a kézfejünket a felcsapódó kavicsokkal, törmelékekkel szemben, biztosabban tudjuk a kormányrudat fogni, több óra utazás után sem lesz kényelmetlen a tenyerünknek a motorozás. A motoros maszk is hasonló funkciókat lát el, amit a közhiedelemmel ellentétben nyáron is ugyanúgy érdemes hordani.

Nyitott és zárt bukósisakhoz egyaránt ajánlott. Előbbi esetében azért is érdemes felhúzni egy kényelmes maszkot, mert az arcunk, szánk kevésbé védett. A hideg menetszél, a téli fagy még egy rövidebb utat is kényelmetlenné tud tenni. 

Szélvédelem nélküli motorozás során kifejezetten szükséges a motoros maszk. A hideg mellett ugyanolyan “veszélyt” jelent a por, a homok vagy éppen az apró bogarak. Igazán kellemetlen tud lenni, ha ezek közül bármelyik az arcunkhoz ütközik folyamatosan, vagy éppen lenyeljük. Ez az egyszerű kiegészítő rövidebb és hosszabb utakon egyaránt hű társunk tud lenni. 

Mi a helyzet zárt bukósisak esetén? Sokan gondolják úgy, hogy ilyenkor megvan a szükséges védelem a szél ellen, akkor mégis minek kellene plusz védelem? Természetesen ez a kiegészítő nem csak a szél, a por, a homok és a bogarak ellen nyújt biztonságot. A segítségével sokkal kényelmesebb felhelyezni a bukósisakot. Felszívja az izzadságot, így a sisak bélése is tiszta marad. Hosszabb utazások során kifejezetten ajánlott felvenni zárt sisakhoz a motoros maszkot, hogy ne legyen kényelmetlen a motorozás fél-egy óra után sem.

 

Melyiket válasszuk?

Minőségi motoros maszkok elérhetők a kínálatunkban, választható akár halálfejes mintázattal ellátott darab is. Különböző megjelenésű termékek találhatóak nálunk, így mindenki rálelhet a stílusához legjobban illeszkedő kiegészítőre. Van olyan maszk, amit egyaránt lehet hordani kerékpározáshoz és motorozáshoz is. Van, amelyik csak a szánkat, orrunkat védi, de olyat is felhúzhatunk, ami szinte csak a szemünket hagyja szabadon. Ez már leginkább a személyes preferenciáktól függ, hogy melyik lesz a tökéletes választás.

Az anyaghasználatra is érdemes odafigyelni, hogy ne irritálja a bőrt, és még a sisakot is megóvja a koszolódástól. Nyáron a tűző nap ellen is tökéletes védelmet nyújt, hogy a nyitott sisak alatt ne égjen le az arcunk. 

Ha rendszeresen járunk cross motorozni, akkor szintén erősen ajánlott a motoros maszk használata. Napközben védi az arcunkat a szennyeződésekkel szemben a védőszemüveggel együtt, este, a hazaúton pedig segít megelőzni az arc- és homloküreg problémákat, amelyek jól leizzadva valós veszélyt jelentenek a hideg szélben. 

 

Legyen nálunk mindig egy tartalék!

A motoros maszkok általában masszív anyagból készülnek, ráadásul a sisak is plusz védelmet ad számukra. Ennek ellenére ajánlott, hogy legyen belőle egy tartalék nálunk. Webáruházunk kínálatából egyszerűen beszerezhető a szükséges kiegészítő, többféle méretben, mintázatban és kialakításban.