ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Mire jó a defektspray és hogyan kell használni?

Mire jó a defektspray és hogyan kell használni?

Nincs is annál kellemetlenebb, amikor menet közben érezzük, valami olyan törmeléken hajtottunk át, amin nem kellett volna, és az abroncs azonnal a defekt jeleit kezdi el mutatni. Sokszor a sérülést észre sem vesszük, csak azt, hogy a vezetés egyre nehézkesebb. Ezekre a helyzetekre nyújt megoldást a defektspray.

A defektspray kiválasztása és helyes használata

Ma már többféle járműápoló és javító termék közül lehet választani. A defektspray is ezek közé tartozik, amely segítségével azonnal megoldhatjuk még a legkellemetlenebb problémákat is. A sérült abroncs, az éppen kiszökő levegő egyértelműen ezek közé tartozik. Elég nagy ijedtséget tud okozni, ha menet közben vesszük észre, hogy ereszt a gumiabroncs. Gyakran nem is kell hozzá egy éles tárgyon áthaladni, ha egy kisebb sérüléssel indulunk útnak, már az is elegendő lehet, hogy az utazás során tovább növekedjen.

A defektjavító készletek segítségével azonnal, akár ott helyben úrrá lehetünk a helyzeten. Idetartozik a defektspray is, aminek a használata a gyakorlatban nagyon egyszerű. Gyors és azonnali megoldást jelent a defekt kezelésére. Ha nagyobb sérülésről beszélünk, akkor átmenetileg korrigálhatjuk annyira a problémát, hogy a legközelebbi szervizig elérjünk. Kisebb méretű lyuk esetén pedig azonnal ki is javíthatjuk. Ezzel egy időre megúszhatjuk a gumicserét, vagy ha éppen nincs a közelben a pótkerék, akkor ez is megteszi ideiglenesen.

A használathoz először természetesen a termék instrukcióit, leírását kell elolvasni. Amint észleltük a defektet, akkor azonnal álljunk meg, húzódjunk le. Fontos, hogy ne hirtelen fékezzünk, hanem fokozatosan lassítsunk, hogy ne fokozzuk a problémát. Felvesszük a fényvisszaverő mellényt, és már vehetjük is elő a defektjavító készletet, amiben a defektspray is benne van. 

Ha idegen test okozta a sérülést és az mélyen belefúródott a gumiba, akkor jobb ott hagyni. A tömlő nélküli abroncsok esetében a legjobb választás a defektspray, amit úgy kell használni, hogy a szelepen keresztül a gumiba töltjük a tartalmát, ami általában egy olyan hab, ami azonnal betapasztja a sérülést. 

 

Fontos a defektjavító minősége

Ezért is olyan jó választás például a BRECKNER defektjavító spray, ami hatékony védelmet jelent a további sérüléssel szemben. Fontos kiemelni, hogy a sérült abronccsal nem szabad túl nagy sebességgel közlekedni, és amint lehetőségünk van, érdemes elővenni a pótkereket és azt felszerelni. A defektes, de kezelt gumi nem fog olyan teljesítményt nyújtani, mint egy új gumiabroncs. 

A gumijavítás során ne feledkezzünk meg arról, hogy a sérült felületet alaposan vizsgáljuk át. Légmentessé kell tenni a légzáró réteget, ha kisebb sérülésről beszélünk, akkor az idegen tárgyat távolítsuk el, és tömjük be a lyukat. 

Defektspray és defektspray között is rengeteg különbség lehet, ezért a vásárlás során a minőségi termékeket keressük. Egy olcsóbb defektjavító is képes lehet a lyuk tömítésére, de nem biztos, hogy elegendő távolságot meg tudunk vele tenni például hazáig vagy a legközelebbi szervizig. Jobb biztosra menni és a legjobb minőségű defektspray-t megvásárolni.

 

Mindent azonnal beszerezhetünk

Webáruházunk kínálatában több kategória elérhető. A defektspray mellett sok más szükséges alkatrész is elérhető, hogy a jármű karbantartása, működtetése és fenntartása is kényelmes, valamint költséghatékony lehet hosszú távon.