ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

A kézvédő motorra kötelező vagy sem?

A kézvédő motorra kötelező vagy sem?

A motorozás során több védőfelszerelésre is szükség lesz. Az egyik alapvető elem a bukósisak, ami ráadásul kötelező is, és nélküle nem szabad elindulni, de emellett még a védőruházat is fontos szerepet játszik. Különböző kiegészítőkkel tehetjük még biztonságosabbá az utazást, bizonyos extrém körülmények között a kézvédő motorra történő felszerelése is plusz védelmet jelent.

Nélkülözhetetlen kiegészítők és motoros ruhák

A ruházat, védőfelszerelés minden motoros életében fontos szerepet tölt be. Egyfajta rituálévá válik az, hogy elindulás előtt felkészülünk, felvesszük az elengedhetetlen eszközöket és kiegészítőket.

A bukósisakból is többféle kialakítás érhető el, hogy minden igényhez és helyzethez megtaláljuk a megfelelőt. Lehet zárt, nyitott, valamint speciális cross/enduro változat is. Természetesen mindegyiknek ugyanaz a célja: maximális védelmet biztosítani a fejünknek. A nyitott bukósisak nagyobb szabadságot ad, kevésbé korlátozza a látási viszonyokat. A zárt és a cross/enduro még extrém körülmények között is jól teljesít.

Ha megvan a sisak, jöhet a motoros védőruházat. Ez lehet egyrészes, overál típus, ami leginkább a sportban közkedvelt. Kétrészest használnak általában a hétköznapokban, ami egy kabátot és egy nadrágot jelent. Van külön női és férfi szabású is.

Ha ez is megvan, akkor jöhetnek a kihagyhatatlan kiegészítők. Az első ezek közül a motoros kesztyű, ami a legtöbbször bőrből készül. Két célja van ennek a kiegészítőnek: megfelelő fogást ad, hogy még több óra motorozás után is kényelmes legyen fogni a kormányt, valamint a nagyobb bukkanókon és laza talajon is stabilan tudjuk tartani az irányt. Másrészt védi a kézfejünket a felcsapódó kavicsokkal szemben, ha pedig borulunk, akkor megóv a horzsolásoktól.

Itt kerül képbe a kézvédő motorra történő felszerelése, ami egyfajta plusz védelmi pontot jelent a kezünk számára. 

 

Kézvédő motorra: miben segít?

A kézvédő ENDURO járművekre többféle színben elérhető, hogy megfelelően illeszkedjen a megjelenéshez. Ennek a kiegészítőnek az egyértelmű feladata az, hogy a motoros kényelmét és biztonságát növelje.

Csökkenti a sérülések kockázatát esés vagy ütközés esetén. A kézvédő motorra szerelve segít abban, hogy megelőzzünk egy törést vagy egy komolyabb horzsolást. Növeli a biztonságérzetet is, így magabiztosabban tudunk majd haladni. Eltérő méretben és stílusban lehet őket beszerezni. 

 

Milyen motorra szereljük fel?

A kézvédő esetében gyakran elhangzik, hogy milyen kétkerekűre ajánlott felrakni? Vannak olyan motorok, amelyeknél egyenesen kötelező használni. Ilyen például a már említett ENDURO.

Ha a maximális védelem a cél a hétköznapokban, akkor tulajdonképpen bármilyen motorra felszerelhetjük. Mivel többféle kialakítás érhető el belőle, a rögzítését, felszerelését házilag is egyszerűen megoldhatjuk, egy átlagos robogóra is nyugodtan rakjuk fel.

Alacsony sebességű, városi közlekedés során is lehet borulni, a kéz pedig kifejezetten ki van téve a horzsolásoknak, sérüléseknek. A plusz védőfelszerelés még senkinek sem ártott, ha ezzel megelőzhetünk egy-két karcolást vagy egy törést, akkor mindenképpen jól jön egy kézvédő motorra.

Ma már rengeteg védőfelszerelés és kiegészítő közül lehet válogatni. A kézvédő és kesztyű mellett ott vannak még a protektorok is, amelyek szintén segítenek abban, hogy egy borulást, ütközést épségben átvészeljünk. Webáruházunk kínálatából egyszerű a beszerzés, így biztonságosan tudunk majd útnak indulni.