ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

A tömítéskészlet beszerzése során mire kell figyelni?

A tömítéskészlet beszerzése során mire kell figyelni?

A robogók, kétkerekű járművek karbantartása egy nagyon fontos művelet, amely során minden egyes alkatrészt alaposan meg kell vizsgálni. Ha valahol az elhasználódás, sérülés jeleit látjuk, jobb nem halogatni a cserét és azonnal elvégezni azt. Ehhez olyan hasznos termékek állnak rendelkezésünkre, mint a tömítéskészlet.

Miért olyan fontos a tömítéskészlet?

A robogóalkatrészek kínálatában minden szükséges terméket megtalálhatunk, ami elengedhetetlen a karbantartáshoz. A művelet sikeres elvégzéséhez elengedhetetlen az, hogy a megfelelő eszközök, kiegészítők álljanak rendelkezésünkre. 

A legapróbb alkatrészekre is figyelni kell, valamint azokra, amelyeknek alapból nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget. Ezek közé tartozik a tömítés is, pedig nagyon fontos feladatuk van a különféle berendezések, így a motor működésében is.

Különböző típusokat különböztetünk meg a járművek esetében. Az első csoport az úgynevezett funkcionális tömítések, amelyek a berendezések, gépek működésében játszanak kulcsszerepet. Ilyen például a hengerfej-tömítés, ami ha tönkremegy, akkor a motor is rendellenesen fog viselkedni, járni. 

A védőtömítések a következő nagy kategória, amelyeknek a feladata, ahogy a neve is utal rá, az egyes részek, alkatrészek megvédése a külső hatásoktól. Például megakadályozzák a por, nedvesség bejutását a szerkezetbe, de a kenőanyag szivárgását is megelőzik.

Végül pedig ott vannak a biztonsági tömítések, amelyek a biztonságos használatért felelnek. A járművek fékberendezéseinek tömítése is idetartozik, aminek a legkisebb hibája is veszélyt okozhat. Ha például csökken a fék hatékonysága, azzal növekszik a féktáv, ami akár arról is dönthet, hogy el tudunk kerülni egy balesetet vagy sem. 

Egy átlagos robogóba is többféle tömítést kell használni. Ezeket érdemes rendszeresen ellenőrizni, hogy menet közben semmilyen kellemetlenség, probléma ne érjen minket. Ha elhasználódnak, megsérülnek, akkor sem kell megijedni, ma már könnyedén pótolhatjuk őket. Akár adott modellhez, specifikusan is beszerezhetjük. Tömítéskészlet Piaggio Ciao motorhoz is elérhető, de emellett sok más típushoz is kapható.

 

Melyik tömítéskészlet lesz a megfelelő?

A vásárlás során az elsődleges szempontok között szerepel a minőség és a kompatibilitás. Mind a kettőre kiemelten figyelni kell, hogy a jármű használata és teljesítménye ideális legyen, ne ütközzünk fennakadásokba. 

A minőség határozza meg, hogy az adott tömítéskészlet meddig bírja, mennyire védi az adott szerkezetet vagy éppen hogyan látja el a feladatát. Jobb elkerülni az olcsó termékeket, mivel azok viszonylag gyorsan elhasználódnak, de még az is kiderülhet a beszerelés után, hogy nem is felelnek meg a jármű elvárásainak.

Itt kerül képbe a kompatibilitás. Hiába találjuk meg a tökéletes tömítést, ha azt egyszerűen nem lehet beszerelni a robogóba. Kosárba helyezés előtt mindenképpen nézzük meg a fontos paramétereket, mint amilyen a méret, vagy ha fel van tüntetve a modell, amihez használni lehet, akkor keressük meg a listában a sajátunkat.

 

A tömítésből jó, ha van tartalék

Természetesen nem heti vagy havi szinten kell őket pótolni, de olykor elég egy óvatlan mozdulat, egy kis figyelmetlenség és máris cserélni kell az egyiket. Webáruházunk kínálatából egyszerűen pótolni lehet a hiányzó termékeket. Akár az egész robogó karbantartása, felújítása vagy tuningolása megoldható a különböző eszközöknek, kiegészítőknek köszönhetően.