ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Elektromos kerékpár vezérlő - hogy élmény legyen a bringázás

Elektromos kerékpár vezérlő - hogy élmény legyen a bringázás

Akár az e-bike-ok “agyának” is nevezhetnénk az elektromos kerékpárok vezérlőjét, hiszen ez az egység az egyik központi része a kétkerekűknek. Komplex segítséget nyújt a kezeléshez, de érdemes kicsit alaposabban megismerni a működését, hogy igazi élmény legyen az e-bike-ozás.

Nálunk, az alkatreszekrobogohoz.hu webáruházban egy helyen összegyűjtöttük a leggyakrabban keresett vezérlőket, hogy minél egyszerűbb legyen megtalálni a megfelelőt.

Az elektromos kerékpár vezérlő főbb jellemzői

Központi egységként ezek szabályozzák az e-bike motorjának indítását, sebességét és a leállítását. Hozzá vannak csatlakoztatva az összes többi elektromos alkatrészhez, így hatékonyan és összehangoltan tudják kezelni a kerékpár teljes körű működését. 

A kétkerekű kezelése mellett többféle védelmi funkciót is betölt az elektromos kerékpár vezérlő. Ilyen többek között az alacsony feszültség elleni védelem, melynek köszönhetően leállítja a motort, ha ez a probléma lép fel. Másik fő pozitív ismérve, hogy megakadályozza a túltöltést. Ha pedig a motorban túl nagy lenne az áram, akkor a túlmelegedés elleni védelmi funkciója kapcsol be. Amikor fékezésre kerül sor, akkor a vezérlő leállítja a motort.

 

Hogyan működik a vezérlő?

Ez az eszköz az akkumulátorból megkapja a kellő energiát az induláshoz és azt továbbítja a motor felé. Miután startol az e-bike, Ön a gázpedállal tudja szabályozni a teljesítményt, ezáltal a vezérlő hatást gyakorol a sebességre is. Nemcsak a tempót befolyásolja, hanem a motor teljesítményét és a pedálozást is. Nem véletlen, hogy - ahogy már említettük - az elektromos kerékpárok agyának is nevezik.

Webshopunkban az újdonságok és akciók alatt - a bal oldali sávban - ott lesznek az elektromos kerékpárok kellékei is. Itt találja a motorvezérlők alkategóriáját, amelyben feszültség alapján listázva további tartozékok sorakoznak. 24, 36, 48 és 60 V-os vezérlőegységek alá csoportosítottuk a termékeket. Ha megvan, amit keres, már csak be kell tennie a kosárba, és indulhat a megrendelés! Amennyiben regisztrált már webáruházunkban, nyomon tudja követni a kiszállítást a saját fiókjában.

 

Hall jeladó a 24 V-os elektromos kerékpár vezérlők között

Nézzük például a 24 V-os vezérlők alkategóriáját, hogy egy kicsit gyakorlati aspektusból is megvizsgáljuk az e-bike alkatrészeket! Ha a bal oldali sávban a 24 V-os vezérlőkre kattint, a Hall jeladó önmagában és szettben is betöltődik. Erre, illetve a cseréjére akkor lehet szükség, ha indulna a biciklivel, de az álló helyzetből csak kisebb lökéssel vagy egyáltalán nem startol. Ilyenkor egyfajta rázkódás jelenik meg a kerékpárban. Ez mutatja, hogy a motor 3 Hall jeladója közül valamelyiket vagy akár mindhármat is cserélni kell. 

Természetesen nemcsak Hall jeladók, hanem motorvezérlő elektronikák, vezérlő dobozok vagy feszültség-szabályozók is szerepelnek itt. Nézzen körül, ismerkedjen kicsit az elektromos kerékpár vezérlővel, annak fontosságával! Ha kérdése merülne fel, lépjen velünk kapcsolatba, állunk készséggel rendelkezésére!

Ahhoz, hogy igazi élmény legyen az e-bike-ozás, érdemes kicsit körüljárni, mit is tud a kerékpár, és mi mit tudunk róla. Így egy esetleges meghibásodás esetén célspecifikusan lehet alkatrészt keresni. Ha kicsit jobban beleássuk magunkat a “szakirodalomba”, még az is előfordulhat, hogy szerelő nélkül orvosolható a probléma.