ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Útmutató az elektromos kerékpár akkumulátor használatához

Útmutató az elektromos kerékpár akkumulátor használatához

Az elektromos kerékpár akkumulátor - hasonlóan más járművek aksijaihoz - akkor lesz igazán hosszú életű, ha rendszeresen használatban van. Esetleg most vásárolta a biciklijét? Tegye töltőre mindaddig, míg zölden nem világít! Persze idővel a megfelelő karbantartás mellett is elromolhat ez a tartozék, ilyenkor már kénytelen lesz újat venni.

Hazánkban az e-bringák általában gondozásmentes, 12 V-os aksival vannak ellátva. Ezekből több verziót is kínál alkatreszekrobogohoz.hu webáruházunk, hogy ki tudja választani ár-érték arányban a legmegfelelőbbet! Ha webshopunkban keres, akkor a bal oldali sávban 7 fő termékkategóriát talál, köztük lesznek az elektromos kerékpár alkatrészek is. Ennek egyik alkategóriája lesz az akkumulátoroké, melyek alatt 10 féle aksi töltődik be.

Az elektromos kerékpár akkumulátor működése és működtetése

Az akku kapacitása és a külső hőmérséklet is befolyásolja, hogy Ön mekkora távot tud megtenni az elektromos kerékpárjával. 12 Ah a legjobban elterjedt erőforrás aksik esetében, de ettől magasabb amper is előfordul. 2-4 évre tehető az életciklusuk, ami kb. 300 töltést jelent. Egyre rövidebb távokat tud lebringázni? Valószínűleg elöregedett az alkatrész, és cserére szorul.

12,5 V feszültség alatt a tartozék élettartama lerövidül, szulfátosodás kezdődik. Ezt úgy tudja kivédeni, ha minden egyes használat után feltölti. Ha letette egy időre a bringát, akkor is végezzen ún. kondicionáló töltést havonta! Fontos tudni, hogy 0 celsius fok alatt akár 40%-kal is csökkenhet az akkumulátor hatótávolsága. Ezért ilyen hőmérsékleten ne tárolja, és ne is töltse!

 

Szemléltetésképp: íme egy konkrét modell!

A 12 V-os, 12 Ah-s gondozásmentes elektromos kerékpár akkumulátort webáruházunk bal oldali sávjában, az e-bringa kellékek alatt fogja megtalálni. Itt lentebb görgetve más e-bike tartozékok is megjelennek, úgy mint a csatlakozók, vezetékek, gázkarok vagy motorvezérlők. 

Az akkuk alkategóriájában a termék képére kattintva 10 eszköz jelenik meg, köztük első a 12 V-os 12 Ah-s típus. Ez az egyik legkisebb kapacitású aksi, vagyis rövidebb távot lehet vele megtenni töltés nélkül. Ha a fotójára klikkel, betöltődnek az áramforrás méretei is, ami jelen esetben 150mmx98mmx100mm. Városi bringázáshoz ez lesz a megfelelő választás.

 

Hogyan töltse az akkut?

Arról már beszéltünk, hogy az áramforrást rendszeresen kell tölteni, minden használat után. De léteznek még további praktikák az élettartamának növelése érdekében. Nézzünk néhányat!

  • Száraz helyen és mindig beltérben töltse az aksit!
  • Várja meg, míg zölden világít, vagyis maximális legyen a töltöttsége.
  • Soha ne takarja le!
  • A túltöltés ugyanolyan pusztító, mint a túlságos lemerítés. Kerülje mindegyiket!

A működésképtelen elektromos kerékpár akkumulátorokat és tartozékait semmi esetre se dobja a háztartási szemétgyűjtőbe, ugyanis veszélyes hulladéknak számítanak.

A klímavédelem miatt nagyon népszerű az e-bringázás manapság. Igaz, nem olcsó megvásárolni ezt a biciklit, de a fenntartása jóval kedvezőbb, mint benzines társainak. Nem is környezetszennyező, és gyorsan el lehet vele jutni A-ból B-pontba. Bármelyik típusa van Önnek, az alkatrészek, többek között az akku karbantartására is ügyelni kell.

Ha mégis elromlott, segítünk Önnek megtalálni a legjobbat. Keresse kollégáinkat elérhetőségeinken, minden kapcsolódó kérdésére válaszolunk.