ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Robogó bukósisakok a maximális védelemért

Robogó bukósisakok a maximális védelemért

Ahhoz, hogy biztonságban tudjuk magunkat motorozás során, fontos a robogó bukósisakok használata! Számtalan verzió létezik, ezért először azt kell eldönteni, hogy milyen célra kell a fejvédő. Városban közlekedne vele vagy versenyezne, esetleg túrázna? Minden terepnek megvan a maga sisaktípusa.

Árkategóriában is többféle verzióval találkozhat a boltok polcain, vannak magasabb és alacsonyabb árfekvésű termékek. Leginkább a festék és a hungarocell közötti héj alapanyag határozza meg, mennyibe kerül a termék. De a biztonságos kialakítás is sokat nyom a latban.

Az alkatreszekrobogohoz.hu webáruházunk robogó bukósisakok közül is számtalan típust kínál. Az oldal bal sávjában találja – a 7 fő termékkategória alatt – betűrendben csoportosítva a további alkatrészeket. Negyedikek lesznek a sorban a fejvédők.

Ha ráklikkel, Cross/Enduro, nyitott és zárt sisakok további alkategóriája következik, benne a konkrét termékekkel. Nincs más dolga, mint kattintani ezekre és 140-nél is több kellék töltődik majd be.

Fotókat is talál az egyes fejvédőkről, illetve mérettáblázatot, hogy könnyebb és egyszerűbb legyen a választás. Ezután már csak a kosárba kell tenni, és hamarosan úton lesz Önhöz a rendelés!

 

 

Mire figyeljen a robogó bukósisakok esetében?

Négy fő szempontot érdemes figyelembe venni, amikor fejvédőt választ:

  • Elsőként a héj anyagát – a biztonság érdekében. Lehet műanyag és kompozit (akár lexán) is. Az előbbiek drágábbak, de törésteszteken jobban teljesítenek. Az utóbbiak olcsóbbak és bírják az esetleges kisebb sérüléseket.
  • A méret és a termék kényelmi funkciói is lényegesek. Illeszkedjen a fejhez és ne legyen szoros! Nem árt, ha a belső bélés jó nedvszívó anyagból készül és antiallergén.
  • Nézze meg az árat, hasonlítsa össze más, azonos kivitelezésű kellékkel!
  • A dizájn, esztétikus megjelenés sem elhanyagolható.

 

Cross/Enduro fejvédők széles kínálata

Ha túrázni készül vagy “keményebb” terepviszonyok között motorozik, a Cross/Enduro bukósisakokat válassza! Ezek olyan szögletes fejvédők, amelyeknek hegyes oldalai vannak, kiálló állrúdjai és nagy csúcsai.

Ennek köszönhetően az ágak, gallyak nem gátolják a látásunkat nehezebb terepen sem: szabad utat biztosítanak nekünk. Általában kell hozzá külön védőszemüveg, és nagy sebesség mellett, illetve télen nem ajánlott.

Ha Ön az Enduro típusok közül L méretű Awina bukósisakot szeretne, akkor ezt is megtalálja! Még színben is illeszkedhet a motorjához, hiszen ez egy piros-fehér verzió, de létezik akár szürke vagy fekete is.

 

Zárt vagy nyitott legyen a sisak?

A zárt robogó bukósisakok a legelterjedtebb és a legnépszerűbb típusok. Ha az Ön számára a biztonság a legfontosabb vagy esetleg versenyezni szeretne, mindenképp ezt válassza! A nyitott bukósisakokat inkább csak nyáron, jó időben használja – főként városi motorozáshoz. Előnye, hogy nem izzad bele a fejünk és jó perifériás látást biztosít. Hátránya, hogy az állunkat például egyáltalán nem védi, pedig az egyik legsérülékenyebb pont.

Nem lehet kompromisszumokat kötni abban, hogy kell-e bukósisak a motorozáshoz! A balesetek 30%-ánál a fej az a testrész, ami sérül. Éppen ezért különösen óvni kell! Bármelyik fent felsorolt verziót választja, mindenképp vegye figyelembe, hogy milyen céllal ül robogóra. Ezután döntsön.

Ha kérdése merült fel, forduljon hozzánk bátran elérhetőségeinken! Kollégáink segítenek Önnek!