ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

A kipufogó tuning hatékonyan elvégezhető a robogókon

A kipufogó tuning hatékonyan elvégezhető a robogókon

Természetesen ehhez az is kell, hogy pontosan tudjuk mit is csinálunk, valamint minden előírást be kell tartani a művelet során. A kipufogó tuning nem egy egyszerű folyamat, de némi odafigyeléssel, tapasztalattal vagy egy részletes útmutatóval mi magunk is megoldhatjuk. Persze ehhez több eszközre is szükség lesz majd.

Mi a kipufogó tuning célja?

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor piros lámpánál alig várja, hogy végre zöldre váltson, és szabályosan “kilőhessen” a helyéről egy rögtönzött gyorsulással (persze minden szabályt betartva). Egy robogóval is el lehet érni ezt az élményt, de ehhez olyan eszközre lesz szükség, mint amilyen a 4T GY6 tuning kipufogó, ami 150 köbcentis járgányokhoz ajánlott választani. A cserének és az egész műveletnek a fő célja az, hogy a robogó teljesítménye sokkal magasabb legyen. 

Ehhez hozzátartozik az is, hogy a hangja is megváltozik, sportosabb, markánsabb és hangosabb lesz, ami a vezetés élményét is megváltoztatja. Sokkal magabiztosabban fogjuk szelni a kilométereket, a kívánt sebességre is hamarabb gyorsul fel a jármű. Minden egyes piros lámpánál izgatottan várjuk majd a zöldre váltást, hogy egy gázfröccsel megindulhassunk. 

A kipufogó tuning első lépése természetesen az, hogy egy teljesen új eszközt szerzünk be, mint amilyet már korábban is említettünk. Érdemes alaposan átnézni az elérhető sportkipufogók kínálatát, valamint odafigyelni a kompatibilitásra, hogy melyiket milyen alapteljesítményhez ajánlják. Ha nem jól választunk, azt vagy beszerelni sem fogjuk tudni, vagy utána nagyon rosszul fog teljesíteni, és az egész vezetésre rossz hatással lesz.

Fontos, hogy alapból a kipufogó tuning két módszerrel érhető el. Az első a már említett csere, amikor egy új eszközt építünk be a rendszerbe. Ez történhet úgy, hogy az egész kipufogót lecseréljük, vagy “csak” egy teljesítménynövelő dobot rakunk be a régi helyére. Természetesen a legnagyobb változást az előbbivel érhetjük el. A másik opció az, hogy módosításokat végzünk el a meglévő kipufogórendszeren. Átalakíthatjuk a jelenlegi csövet és/vagy dobot, de akár a vágásokat is végezhetünk rajta, hogy a gázok szabadabban tudjanak áramolni.

 

A kipufogó cseréjének menete

Ha beszereztük a megfelelő kipufogót, tartozékokat, akkor következhet a csere. A kipufogó tuning pár lépésben elvégezhető, de érdemes hozzá útmutatót nézni, hogy ne maradjon ki semmi, és megfelelően a helyére kerüljön minden alkatrész. Az első lépés minden esetben az, hogy a régi kipufogódobot leszereljük. Ha van, akkor a szekunder levegő helyét le kell dugózni. Ellenőrizzük a sport változat csomagolásának a tartalmát, hogy minden megvan-e, amire szükségünk lesz.

A felszerelés mindenképpen stabil és feszültségmentes legyen. A tömítettséget is meg kell vizsgálni, hogy ne fújjon ki sehol. Ezután jöhet a hangolás, karburálás. Mindegyik lépés ugyanolyan fontos, továbbá az, hogy felraktuk a sportkipufogót még nem fog feltétlenül jobban menni a robogó. A porlasztót és a variátort is hozzá kell hangolni. 

 

Nem biztos, hogy jó ötlet otthon hozzákezdeni

A kipufogó tuning ugyan nem számít a bonyolultabb műveletek közé, de ha nem vagyunk elég tapasztaltak hozzá, először végzünk ilyen módosítást a járművön, akkor jobb az egészet szakemberre bízni. Már az új alkatrészek beszerzéséhez is jobb, ha kérünk pár tanácsot, hogy melyik lesz az ideális. Ha kérdése van, keressen minket bizalommal.