ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

A megfelelő 12 V-os LED izzó kiválasztása: mire figyeljünk?

A megfelelő 12 V-os LED izzó kiválasztása: mire figyeljünk?

A robogókon és más járműveken is kiemelten fontos, hogy a világítás megfelelően működjön. A segítségével tudunk éjszaka vagy rossz látási viszonyok mellett tájékozódni, reagálni a hirtelen jött helyzetekre, valamint a többi közlekedésben résztvevőnek mutatni, hogy éppen hol vagyunk az úton. Ha cserélni kell, akkor a 12 V-os LED izzó ideális választás lehet.

A 12 V-os LED izzó cseréjének fontossága

 

A művelet viszonylag egyszerű, mivel a szükséges alkatrészeket könnyedén beszerezhetjük. Ott van például a 35 W-os, 12 V-os LED izzó, ami nagyon sok robogóval, járművel kompatibilis lesz. Érdemes belőle otthon tartalékot is tartani, hogyha a jelenlegi lámpa kezdi megadni magát, egyre halványabb, akkor minél hamarabb ki tudjuk cserélni, és ne kelljen napokat várni az új megérkezésére. Az izzó a legfontosabb alkatrészek közé tartozik nemcsak a robogón, de minden más járművön is, amelyekkel az utakon találkozhatunk.

A segítségével tudjuk magunkat láttatni a többi autós, motoros számára, továbbá megfelelő betekintést kapunk az előttünk lévő útszakaszra. Ha éjszaka például valami kilép elénk az útra, akkor azonnal tudunk reagálni fékezéssel vagy kitéréssel. Ha az izzó nem megfelelően működik, halványabb a megszokottnál, akkor a látótávolság is sokkal kisebb lesz. 

Ennek az a veszélye, hogy az előttünk lévő akadályokat is később fogjuk észrevenni, kevesebb reakcióidő áll rendelkezésünkre, ami a hibázás és a baleset esélyét is megnöveli. Az izzó egyaránt fontos a városi és a városon kívüli közlekedésben is. Ne csak azért ellenőrizzük az állapotát, mert a rendes működés hiányában szabálytalanságot követünk el, és a büntetést kockáztatjuk. Mindig a saját biztonságunk lebegjen a szemünk előtt.

A motor, robogó karbantartása ma már egyszerűen megoldható, hisz az egyes alkatrészeket nagyon könnyű pótolni. A legkisebb elemektől kezdve a legnagyobb berendezésekig bármit megrendelhetünk pár kattintás alatt. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy rendszeresen ellenőrizzük a jármű állapotát. Fontos megejteni minden nagyobb utazás előtt és után, hogy tudjuk, a következőre is ideális állapotban lesz a motor.

 

Miért éppen a LED világítás a jobb?

Ha megnézzük az izzók kínálatát, akkor láthatjuk, hogy többféle változat elérhető. Ezek közül is kiemelkednek a LED termékek. Ezt a technológiát, kialakítást a motorok mellett más területen is hasznosítjuk, például otthonunkban a különböző helyiségek megvilágításához. A 12 V-os LED izzó előnye, hogy sokkal energiatakarékosabb és strapabíróbb, mint a hagyományos lámpa. Ráadásul a kevesebb energiafelhasználás nem jelenti azt, hogy kisebb a teljesítménye, sőt!

Ugyanolyan fényt biztosít, mint a hagyományos, halogén izzók, de olykor még fényesebbek is. A megbízhatóságot sem szabad lehagyni a listáról, mivel a LED változatokat sokkal ritkábban kell cserélni. Akár éveken keresztül képesek megállni a helyüket, de ettől függetlenül érdemes otthon tárolni tartalékot is.

 

A csere gyorsan elvégezhető

A motor izzójának a cseréje nem egy bonyolult művelet. Le kell szedni az első vagy hátsó lámpabúrát, amit pár csavar tart a helyén. Utána kiszedjük a foglalatból a régi égőt. Ilyenkor érdemes megbizonyosodni arról, hogy valóban az izzó hibásodott meg, használódott el, vagy más áll a halvány fény hátterében. Ha minden rendben van, akkor berakhatjuk az újat, és már kész is vagyunk. Érdemes tesztelni a fényeket, mielőtt útnak indulunk. Webáruházunk kínálatából minden beszerezhető, ami a művelet elvégzéséhez szükséges lehet.