ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

Ha megbízható gyújtáselektronikára van szükség, a Kymco Super 9 CDI ideális választás

Ha megbízható gyújtáselektronikára van szükség, a Kymco Super 9 CDI ideális választás

Ha a garázsban egy 1980 utáni robogó, motor lapul, akkor garantáltan található benne egy fekete, szögletes doboz, ami akár a jármű szívének is nevezhető. Ezt nevezzük CDI-nek, avagy kondenzátor-kisütéses gyújtáselektronikának. Többféle változat is elérhető belőle a piacon. Ha újat kell vásárolni, a Kymco Super 9 CDI megfelelő választás lehet.

Mit tud a Kymco Super 9 CDI?

A Kymco Super 9 People 2T beszerzése mindössze pár kattintás alatt megtörténhet. Az egyes CDI-k között elsőre kevés különbséget találhatunk. A vásárlása során elsősorban arra kell figyelni, hogy kompatibilis legyen a saját robogónkkal, motorunkkal. Ez egy olyan alkatrész, amihez ideális esetben nagyon ritkán kell nyúlni, szinte sosincs probléma vele. Ha mégis gond adódik, akkor az már egy rosszabb hír, hogy egyben romlik el az egész, így a teljes CDI-t cserélni kell. Az áruk nem olyan vészes, ezt a Kymco Super 9 CDI is jól mutatja.

Ezek az eszközök valamelyest hasonlítanak az akkumulátorokra abban, hogy a későbbi felhasználásra képesek energiát tárolni. A fő különbség az, hogy ezt az energiát közel azonnal le tudják adni, ami tökéletes a gyújtáshoz. Ennek a folyamatnak a lényege az, hogy szikrát ad pont elég ideig, valamint szabályozza a fordulatszámot. Ha teljesen meghúztuk a gázbowdent és recsegő hangot hallunk a kipufogóból, akkor meg is történt a művelet. Vannak olyan tuningok, amelyek pont a CDI cseréjével járnak, hogy a szabályozás emelésével erősítsék meg a robogó teljesítményét, természetesen csak igen korlátozott mértékben.

Vannak egyenáramú (DC) és váltóáramú (AC) CDI-k is. Utóbbi közvetlenül a generátorról “táplálkozik”, ha kisebb a motor mérete, akkor általában csak ezt használják (leginkább 1980 utáni robogókban és motorokban). Ha akkumulátor nem található a motorban és/vagy mi magunk tudjuk berúgni közvetlenül, akkor általában erre lesz szükségünk. Ha viszont van benne akku, akkor 99% az esély rá, hogy DC-s CDI-t kell vásárolni a pótlás során. A drótok számából is ki lehet következtetni azt, hogy egyen- vagy váltóáramú CDI található a robogóban, motorban.

 

Mire figyeljünk vásárlás során?

Az elektromos alkatrészek között számtalan CDI található, így könnyedén belefuthatunk abba a helyzetbe, hogy rosszat rendelünk. Általában a Kymco Super 9 CDI ideális választás lehet, de van, amikor nem erre van szüksége a robogónak, motornak. Ha rosszat rendeltünk, akkor sem kell megijedni, mivel a kábelezés miatt alapból be sem tudjuk szerelni a nem megfelelő alkatrészt. Például egyenáramú CDI helyére lehetetlen váltóáramú CDI-t rakni. Fordított esetben, még ha valahogy meg is oldjuk az összeköttetést, a 30-60V egyáltalán nem lesz elegendő ahhoz, hogy beinduljon a motor. A legrosszabb, ami történhet, hogy feleslegesen rendeltünk egy CDI-t, így azt jobb visszaküldeni és beszerezni a megfelelőt.

Ha a gyújtáselektronika meghibásodik, kezdi megadni magát, annak egyértelmű jelei vannak, de ha mégsem sikerül azonosítani a problémát, akkor deduktív módon lehet diagnosztizálni a hiba forrását. Ez azt jelenti, hogyha minden mást kizártunk, akkor 99%, hogy a CDI cseréjére van szükség.

 

Egyszerűen beszerezhető az új

Függetlenül attól, hogy a Kymco Super 9 CDI vagy egy másik alkatrész az ideális, webáruházunk kínálatából pár perc alatt megrendelhetjük a megfelelő terméket. A vásárlás során feltétlenül figyeljünk oda a kompatibilitásra, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.