ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

BLOG

A féktárcsatisztító megfelelő használata

A féktárcsatisztító megfelelő használata

Minden járműben a legfontosabb berendezések közé tartozik a fék. Ez nem egy nagy újdonság, de ennek ellenére sokszor tapasztalható az, hogy az alkatrészek állapotára kevésbé figyelnek oda a tulajdonosok, mint amennyire kellene. Pedig a féktárcsatisztító használata nem egy nagy ördöngősség.

A féktárcsatisztító működése: mi történik a használat során?

A fékek minden egyes utazás során szinte folyamatos használatban vannak. Lehet az egy kiruccanás a közeli boltba vagy egy hosszabb túra, a fékrendszernek mindig tökéletes állapotban kell lennie. Ma már egyszerűen beszerezhetjük a szükséges motortisztító és ápolásra alkalmas termékeket. A legtöbb alkalmazása, használata nem igényel sok időt, az egész művelet pár perc alatt elvégezhető. A hatást azonban hosszú időn keresztül élvezhetjük. Természetesen sokszor felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mikor van szükség a fékrendszer ápolására?

Az általános ajánlás az, hogy ne várjuk meg, amíg a problémák elkezdenek jelentkezni. A megelőzés a legegyszerűbb megoldás, mivel ezzel elkerülhetjük a kellemetlen élményeket, és hosszú távon a pénztárcánk is hálás lesz. Egy féktárcsatisztító nagy segítséget jelent ebben a műveletben. 

Persze előfordulhat, hogy elfeledkezünk a használatáról. Több jele is lehet annak, hogy ideje egy kis karbantartásnak. Ezek közül a legegyértelműbbek közé tartozik, amikor sokkal erősebben kell meghúzni a fékkart ahhoz, hogy ugyanazt a hatást elérjük, mint eddig. A féktáv megnövekedése is a fékrendszer viseltes állapotára utalhat.

A féktárcsatisztító a legtöbb esetben megoldást jelent. Az alkalmazása nagyon egyszerű, közvetlenül a tárcsára kell fújni a spray tartalmát. Hagyni kell, hogy egy ideig hasson, majd egyszerűen lemoshatjuk róla. 

Fontos, hogy tisztítószerről, vegyi anyagról beszélünk, így szükséges legalább egy gumikesztyű felhúzása, de a védőszemüveg, maszk sem árt, nehogy véletlenül olyan helyre kerüljön, ahova nem kellene. A féktárcsatisztító hatékonyan távolítja el a lerakódott szennyeződéseket, olajat, valamint más törmelékeket, amelyek képesek megtapadni a féktárcsán.

 

Melyik spray lesz a legjobb választás?

Fontos a minőség, ezért is lehet ideális például a BRECKNER féktárcsatisztító spray. A legtöbb motorhoz tökéletes választás, a használata is olyan egyszerű, mint a többi hasonló termék esetében, viszont a hatása, hatékonysága sokkal nagyobb. A minőség kulcskérdés a jármű ápolása során, mivel egy prémium kategóriás termékkel sokkal jobb végeredményt lehet elérni. A tisztítás is gyorsabb, a kapott felület tisztább lesz, az összes szennyeződés maradéktalanul eltűnik majd.

Az alkatrész így nagyobb védelmet kap, lassabban fog elhasználódni, elkopni, ami a féktárcsa esetében kulcskérdés lehet. A járműápolás egy olyan művelet, amit érdemes rendszeresen elvégezni, hogy ezzel valamennyi berendezést, elemet megóvjunk a kopástól, és minél tovább megmaradjon a megfelelő teljesítmény. A hosszabb élettartam azt jelenti, hogy kevesebbet kell a szerelőhöz járnunk, költséghatékonyabb lesz a jármű fenntartása.

 

Figyeljünk a gyári előírásokra!

A féktárcsatisztító használata egyszerű, de pár fontos tényezőre oda kell figyelni. Például a tárcsát mindenképpen szereljük le a motorról ahhoz, hogy a tisztítás hatékony legyen, és az egész alkatrészről szedjük le a szennyeződéseket. A gumiabroncsnak sem tesz jót, ha vegyi anyag kerül rá, roncsolhatja a gumifelületet. Webáruházunk kínálatában minden szükséges termék megtalálható a megfelelő karbantartáshoz.