ALKATRESZEKROBOGOHOZ.HU - Robogó alkatrészek elérhető áron

Kérdése van? Hívjon minket! +40754524112

Indexek, indexbúrák

Indexek, indexbúrák

Ebben a termékkategóriában a biztonságos közlekedéshez szükséges indexek, indexbúrák különféle típusait tudja beszerezni. A KRESZ feketén-fehéren leírja, hogy az irányjelzés elengedhetetlen. Mégis sokan félvállról veszik. Pedig ezzel akár balesetet is okozhatunk, illetve komoly bírságokkal és büntető pontokkal jár.

Bármilyen járművel közlekedünk, az index egyfajta kommunikációs eszköz. Ezen keresztül jelezzük a közlekedésben résztvevők számára, ha irányt szeretnénk váltani. Hiba esetén azonnal cserélni vagy javítani kell, nehogy komolyabb gondot okozzon! 

Online boltként weboldalunk több ezer olyan alkatrészt kínál, amelyek biztonságosabbá, kényelmesebbé vagy trendibbé teszik a motoros közlekedést. A 49 ccm és 250 ccm közötti hengerűrtartalmú robogók mellett elektromos járművek kellékeivel is foglalkozunk, hiszen fontos számunkra a környezetvédelem. Ezen túl pocket bike-ok, ATV-ék és crossok eszközei is szerepelnek palettánkon. 

Webáruházunkat partnereink és vásárlóink igényei, visszacsatolásai mentén folyamatosan építjük, hogy Önnek a lehető legkényelmesebb legyen az alkatrészek keresése és beszerzése. Tekintse át kínálatunkban az indexbúrák, LED-es és izzós indexek alkategóriáit is, hogy megtalálja a legmegfelelőbb terméket!

Ne bagatellizáljuk el az indexelést!

Akár csak alkalmanként ülünk volán mögé, akár rendszeresen, nem árt néha feleleveníteni a KRESZ ismereteinket. Ha már irányjelzésről beszélünk, nézzük most át a főbb tudnivalókat róla!

  • Minden irányváltásnál szükséges az index használata. 
  • A terelővonalnak, az út szélének, a képzeletbeli felezővonalnak az átlépése, illetve a forgalmi sáv váltásnak is a velejárója kell, hogy legyen. 
  • Az irányt nem változtató járműnek elsőbbséget kell adni, akár azonos menetirányban, akár szemben közlekedik. 
  • Megállás, elindulás, előzés esetén sem hanyagolhatjuk el!
  • A körforgalomba való be- és kihajtáskor is fontos használni.

Látható, hogy a biztonságos közlekedés alapfeltétele az index. Ezért ha meghibásodik, azonnal orvosoljuk a problémát!

 

Az indexek, indexbúrák tipikus hibái

Előfordulhat, hogy a robogónkon az irányjelző karon jelezzük az irányváltási szándékunkat, de magához az indexhez ez már nem jut el. Ilyenkor elektronikai, érintkezési hibára kell gyanakodni, és érdemes szerelőnek is megmutatni.

Másik gond lehet, ha betörik a búra, vagy kopottá válik, mert az izzó fénye megváltozik. A sérülés miatt akár víz is érheti a belső alkatrészeket, huzalokat, ami szintén további meghibásodásokat okozhat. De lehet, hogy egyszerűen csak elhasználódott az égő, és cserélni kell. Termékpalettánkkal minden eshetőségre igyekszünk megoldást kínálni.

 

A vásárlás folyamata

Weboldalunk bal sávjában, a 7 fő termékkategória alatt lesznek az alkatrészek további csoportokba sorolva. Az akkumulátorok mellett többek között itt fogja megtalálni a bukósisakokat, felniket vagy az indexeket és azok búráit is. Kattintson rá az utóbbiakra, és további 3 alkategória fog betöltődni mintegy 175 termékkel!

Klikkeljen arra a csoportra, amelyik alkatrész a motorján cserére szorul. Legyen az indexbúra, izzós vagy épp LED-es index. Márkaspecifikusan is tud keresni a tartozékok között, így a járművéhez pontosan illeszkedő terméket választhatja ki. Önálló irányjelzők vagy szettek is megjelennek kínálatunkban.

Ha kérdése lenne vagy segítségre van szüksége, keresse bátran szakértő kollégáinkat telefonon vagy emailben!